ارتفاع تشک، ضخامت لایه های تشکیل دهنده آن است که تاثیر زیادی بر روی آسایش افراد دارد؛ اغلب تشک ها از نظر ارتفاع با یکدیگر تفاوت هایی دارند و این موضوع ویژگی هایی را در آنها به وجود می آورد. بطور معمول ارتفاع این محصولات بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر است و محصولات با این ابعاد تولید می شوند. البته باید این را در نظر داشت که ارتفاع تشک های بزرگسال، نوجوانان، دونفره، طبی و… یکسان نیست و متغیر است. تشک های فنری بزرگسالان معمولا با ارتفاع ۲۰ سانتی متر و تشک های طبی نیز با ارتفاع ۲۵ سانتی متر موجود هستند.
اهمیت ارتفاع تشک در خواب و سلامت بدن بگونه ای است که خریداران در حین تهیه محصولات موردنیاز خود به این موارد نیز توجه داشته باشند. در ادامه نکاتی برای بررسی و انتخاب هرچه بهتر تشک ها بیان شده اند.
چرا ارتفاع تشک مهم است؟
بسیاری از مشتریان در هنگام خرید کالای خواب، تنها به نام تجاری و نوع تشک توجه دارند و اهمیتی برای ارتفاع و دیگر ابعاد آن قائل نیستند؛ برای اینکه اهمیت ارتفاع تشک را بیشتر درک کنید، تصور کنید تشک کودک دارای ارتفاع 30 سانتی متری باشد، این مسئله خطرات زیادی را برای کودک به دنبال می آورد، زیرا در صورت افتادن کودک، آسیب های زیادی متوجه حال او می شود. علاوه بر اینها، ضخامت لایه های تشک (ارتفاع) در جابجایی و نگهداری تشک نیز نقش دارد و عدم تناسب آن سختی هایی را برای مصرف کننده به وجود می آورد.
دیگر نکته مهم در رابطه با ارتفاع، نقش آن در ظاهر تخت خواب شما است؛ بدون شک تشک هایی که بیش از حد مرتفع هستند، ظاهر زشتی را به وجود می آورند، در طرف مقابل تشک های نازک و کم ارتفاع نیز مناسب نیستند.
ارتفاع تشک نمی تواند نشان دهنده کیفیت آن باشد، اما بیانگر این است که چند لایه الیاف در ساخت آن به کار رفته است؛ اگر الیاف و لایه های استفاده شده از جنس فوم، اسفنج، الیاف طبیعی باکیفیت و فنرهای مستحکم باشند، کیفیت بالای محصول را اثبات می کنند.
عوامل مهم در انتخاب ارتفاع تشک
عوامل مختلفی بر روی ضخامت تشک تأثیرگذار هستند و برای هر فردی نسبت به دیگری متفاوت هستند. عوامل زیر خریدار را در انتخاب تشک مناسب خود راهنمایی می نمایند.
- وزن بدن
- وضعیت و عادات خواب
- موارد طبی و سلامت (بیماری ها و موارد بهداشتی)
- قد و شاخصه های فیزیکی
- میزان تحرک و جابجایی در هنگام خواب
علاوه بر این عوامل، نکات دیگری نیز وجود دارند که باید در نظر گرفته شوند؛ هر فردی دارای برخی عادات و شرایط است، از طرفی سلیقه نیز در این کار دخیل است. به عنوان مثال افرادی که دارای عارضه و ناهنجاری های اسکلتی هستند و یا از کمردرد، گردن درد، دردهای مفاصل و استخوانی رنج می برند ممکن است تشک های سفت و سخت با لایه های کمتر را ترجیح دهند. حتی ممکن است این افراد سلیقه متفاوتی داشته باشند و بر روی تشک های نرم آسودگی بیشتری را تجربه کنند، به همین خاطر اگر دردهای اسکلتی، عارضه و یا بیماری دارید، با مشاورین آقای تشک مطرح کنید و از راهنمایی های تخصصی رایگان بهره مند شوید.
برخی از بیماری ها و عارضه های مهم در انتخاب ارتفاع تشک
- فیبرومیالژیا
- درد شانه
- آرتروز
- درد لگن
- کمردرد
- گردن درد
- گودی کمر
- دیسک
- افتادگی شانه
- قوس کمر (گوژپشتی)
همه انواع تشک ها، بعد از مدتی استفاده دچار فرورفتگی هایی می شوند، به خاطر همین توصیه می شود افرادی که دارای اضافه وزن هستند و یا درشت هیکل می باشند، از تشک هایی با ارتفاع بیشتر استفاده نمایند تا این فرورفتگی تشک ناراحتی هایی را برای آنها به وجود نیاورد و کارایی تشک را کاهش ندهد. در واقع تشک های ضخیم تر با لایه های اضافی، می توانند پشتیبانی بیشتری را از بدن داشته باشند و نقاط فشار بدن را کاهش دهند.
نکته: به ابعاد و شرایط تخت خود نیز دقت داشته باشید، تشک و تخت خواب باید باهم دیگر تناسب داشته باشند تا هم از منظر کارایی و هم ظاهری شرایط ایده آلی را به وجود آورند.
چگونه تصمیم گیری کنیم؟
عمق تشک و فنرهای پاکتی آن با ارتفاع قاب تخت رابطه مستقیمی دارند و ارتفاع کلی تخت از کف را تعیین می کنند. با در نظر گرفتن یک قاعده کلی، ارتفاع تختخواب و تشک باید متناسب با شرایط سنی، قد، وزن و سوابق درد و بیماری باشد. اگر این مسائل را در نظر داشته باشید انتخاب برای شما بسیار ساده می شود. اگر ارتفاع تشک انتخاب شده مناسب شرایط مصرف کننده نباشد، مضرات زیر ایجاد می شوند:
- عدم توزیع وزن بطور استاندارد و ایمن
- اعمال فشار بیش از حد بر روی نقاط حساس بدن
- افزایش احتمال ابتلا به بیماری و دردهای اسکلتی، مفصلی و عضلانی
- کاهش کارایی و طول عمر تشک
- سختی در ورود و خروج به تخت خواب
سالمندان به واسطه ضعف عضلانی و دردهای اسکلتی دارای شرایط خاصی هستند، پس نمی توان برای آنها از تشک های مرتفع استفاده نمود. برای اکثر افراد، ارتفاع چارچوب استاندارد تخت و تشک باید در سطح زانو باشد. با این حال، ارتفاع ایده آل برای تخت خواب افراد مسن می تواند متفاوت باشد.
در رابطه با کودکان نیز دقیقا همین شرایط صدق می کند؛ با توجه به اینکه کودکان توانایی بالا رفتن و پایین آمدن از تخت خواب را ندارند، استفاده از تشک های با ارتفاع بالا برای آنها، سختی و مخاطراتی را به دنبال می آورد. اغلب تخت خواب های کودک دارای حفاظ و بخش هایی برای ایمنی کودک هستند، حال اگر ارتفاع آن بیش از اندازه زیاد باشد کودک می تواند به سادگی از روی این حفاظ ها به پایین بپرد.
مزایا و معایب تشک با ارتفاع مختلف
همانطور که گفته شد تشک ضخیم برای افراد سنگین وزن بهتر است، زیرا پشتیبانی بیشتری را به وجود می آورد و وزن را به خوبی در سراسر تشک توزیع می کند، پس در نتیجه سطح حمایت مناسبی از فرد دارد. طبیعی است که یک تشک ضخیم اگر از الیاف خوبی برخوردار باشد طول عمر بیشتری نیز دارد و برای مدت زمان طولانی در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد. یکی از بدی هایی که تشک های با ارتفاع بالا دارند، وزن سنگین آنها است که باعث سخت شدن نگهداری و جابجایی می شود و ممکن است فشار زیادی را نیز به پایه های تخت خواب اعمال کند.
در رابطه با تشک های نازک گفتنی است که طول عمر کمتری نسبت به نمونه های ضخیم تر دارند، اما سبک تر هستند و نگهداری و جابجایی آنها بسیار ساده است. علاوه بر این، قیمت خرید تشک های نازک بسته به نوع و اندازه بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی تر است. برای مثال اگر تمایل به خرید تشک دونفره دارید، بدانید که تشک های نازک توانایی تحمل انتظارات و برآورده کردن آنها را ندارد و نمی تواند کارایی مناسبی داشته باشد.
تنوع تشک ها از نظر ارتفاع
می دانیم که کالای خواب بازاری بسیار گسترده و متنوع است، به همین خاطر لازم است خریدهای خود را از مراکزی انجام دهید که دسترسی کاملی به محصولات درجه یک دارند؛ آقای تشک انواع تشک های فنری، تشک طبی، اسفنجی و مموری فوم را در ارتفاع های مختلفی عرضه می کند، بدین ترتیب مشتری با هر سلیقه و نیازی می تواند محصول مدنظرش را انتخاب و تهیه نماید.